Американські науковці встановили зв’язок між інфарктами та симптомами менопаузи

Дослідження встановили, що жінки після менопаузи на 70% частіше мають серцево-судинні захворювання. А жінки, що мають вазомоторні симптоми менопаузи (ВСМ), з більшою імовірністю матимуть несмертельні інфаркти, пише Жіночий світ з посиланням на Express. До ВСМ належать приливи жару та рясне потовиділення в нічний час.

Доктор Донгшань Чжу з Квінслендського університету встановив, що поява ВСМ до настання менопаузи збільшує ризик серцевих проблем у жінки на 40%.

Він зазначив, що раніше науковці були невпевнені в існуванні чіткого зв’язку між ВСМ та серцево-судинними хворобами, та тепер сумнівів не залишилось. Також він додав, що на ризик серцевих хвороб впливає саме інтенсивність приливів жару та потовиділення, а не їхня частота або тривалість.

Доктор Чжу додав: “Ми виявили, що жінки з вираженими ВСМ мали більш ніж удвічі більше шансів на смертельний інсульт або інфаркт порівняно з жінками, які не мали цих симптомів”.

Старший автор дослідження професор Гіта Мішра додала, що їхні результати можуть мати важливі клінічні наслідки. Вона сказала, що відстежування ВСМ може допомогти виявити жінок, що мають більших ризик інфаркту та яким може знадобитись більш ретельний моніторинг здоров’я серця та судин.

Більшість жінок відчувають приливи жару під час менопаузи. Їх описують, як раптове відчуття тепла, що взялось нізвідки і почало розходитись по всьому тілу. В одних вони можуть бути періодичними та не створювати жодних незручностей, тоді як в інших вони можуть тривати кілька днів і впливати на їхнє повсякденне життя.

Зазвичай вони з’являються у жінок в применопаузі і спричинені гормональними коливаннями.

Дослідження було опубліковане в American Journal of Obstetrics and Gynaecology.

Поділись


Новини партнерів