Дослідження показало, що цукор робить із організмом

Немає сумніву, що солодощі в будь-який час можуть підняти нам настрій. Однак, надто часте їх споживання пов’язане зі збільшенням ваги, ожирінням та іншими проблемами зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Нове дослідження показало, що надто велике споживання цукру збільшує жирові відкладення навколо серця та в зоні живота, що ставить здоров’я під загрозу. Результати дослідження було опубліковано в European Journal of Preventive Cardiology. До того звіт ANI показав, що надлишкове вживання цукру є глобальною проблемою. Очікується, що попит на цукор зростатиме найближчі кілька років в країнах Азії, Африки, а також в Росії.

“Коли ми вживаємо надто багато цукру, його надлишок перетворюється на жир та відкладається в організмі. Жирова тканина, яка утворюється навколо серця та в зоні живота, виділяє речовини, які можуть бути шкідливими для здоров’я. Наші результати підтверджують, що обмеження споживання цукру корисне для здоров’я” – коментує співавтор дослідження Со Юнь Йі зі Школи громадського здоров’я університету Міннесоти.

Це було дослідження, засноване на спостереженнях, яке вивчало як вплив підсолоджених напоїв, так і цукру, доданого до різних продуктів харчування. Воно вивчало зв’язок між тривалим споживанням цукру та накопиченням жиру навколо серця та інших органів. В дослідженні взяли участь 3070 учасників у віці від 18 до 30 років. Результати показали, що високе споживання як підсолоджених напоїв, так і доданого цукру сприяло накопиченню жирових запасів навколо внутрішніх органів.

“Наше дослідження дало ще більше доказів того, що споживання значної кількості цукру та цукристих напоїв пов’язане зі збільшенням кількості жирової тканини в організмі”, – сказала авторка дослідження доктор Лін Штеффен зі Школи громадського здоров’я Університету Мінесоти.

Тому науковці радять скоротити споживання цукру та підібрати йому більш здорові альтернативи.

“Випийте води замість солодких напоїв та обирайте здорові закуски замість продуктів з великим вмістом цукру, таких як торти. Уважно читайте етикетки, щоб знати скільки цукру містить той чи інший продукт. Він може бути позначений як сиропи, глюкоза, фруктоза, сахароза та мальтоза. Краща обізнаність про прихований цукор у продуктах дозволить вам скоротити його споживання”, – розповіла доктор Штеффен.

Поділись


Новини партнерів