Вчені сказали, який улюблений продукт дітей та дорослих допомагає знизити рівень цукру в крові

Високий рівень глюкози в крові може бути небезпечним. Він може призвести до інсульту, хвороб нирок та навіть глікемічної коми, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

На щастя, деякі продукти можуть допомогти підвищити чутливість організму до дії інсуліну, знизивши тим самим рівень цукру в крові. Дослідження, яке повинно було визначити, які продукти найкраще знижують рівень цукру в крові, дало певні результати.

Одним з найнесподіваніших таких продуктів виявився какао-порошок, який отримують шляхом подрібнення какао-бобів та видалення з них олії. Какао містить флавоноли, які допомагають керувати проявами діабету.

Флавоноли – це тип поліфенолів, великої групи сполук, що зустрічається в рослинах.

Дослідження показало, що флавоноли з какао уповільнюють перетравлення та засвоєння вуглеводів, а також збільшують секрецію інсуліну, зменшують запалення та покращують поглинання м’язами  цукру з крові.

Уповільнення швидкості засвоєння вуглеводів відіграє вирішальну роль у запобіганні підвищення рівня цукру в крові. Це пояснюється тим, що вуглеводи розкладаються на глюкозу порівняно швидко і тому мають виражений вплив на рівень цукру в крові.

Крім того, огляд досліджень на людях показав, що вживання темного шоколаду або какао, збагачених флавонолами, покращує чутливість до інсуліну, допомагає контролювати рівень глюкози в крові та зменшує запалення як у людей, що страждають на діабет, так і в тих, у кого діабету немає.

Більше того, деякі дослідження показали, що збільшення споживання флавонолів, включаючи какао, може призвести до зниження ризику діабету 2 типу.

Авігдор Арад, доктор наук, викладач медицини, ендокринології, фахівець з діабету та кісткових хвороб в Медичній школі Ікана медичного комплексу Маунт Сінай в Нью-Йорку, зауважує, що корисним буде тільки темний шоколад або чистий какао-порошок без додавання цукру.

Какао-порошок складається переважно з клітковини і має вкрай низький глікемічний індекс.

Глікемічний індекс залежить від того, як швидко продукт піднімає рівень цукру в крові. Чим швидше піднімається рівень глюкози, тим вищий глікемічний індекс. Продукти з низьким глікемічним індексом допомагають підтримувати здоровий рівень цукру в крові.

Тому, якщо ви маєте проблеми з високим рівнем глюкози в крові, тримайте під рукою темний шоколад чи какао-порошок. Також до продуктів з низьким глікемічним індексом належать яблука, грецький йогурт та арахіс.

Поділись


Новини партнерів