Що станеться з тілом, якщо щодня їсти десерти

У вас неконтрольований потяг до солодкого? Ви не самотні. Але, можливо, якщо ви побачите, до чого може призвести щоденне вживання десертів, вам буде простіше контролювати себе, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Найочевидніший наслідок щоденного вживання солодкого – це збільшення ваги. Десерти, як правило, місять величезну кількість калорій. Якщо ви щодня з’їдаєте десерт на зразок класичного чізкейку, то додаєте до свого щоденного раціону близько 830 калорій. Для підтримки сталої ваги людині потрібно близько 2000 калорій на день, а один такий десерт вже містить 41% від цієї цифри.

Також більшість десертів містять насичені жири. Американські експерти рекомендують отримувати з насичених жирів не більше, ніж 10% калорій. Тобто, якщо ви споживаєте 2000 калорій на день, то на морозиво, торти, печиво та пончики має припадати не більше, ніж 200 калорій. Надлишок насичених жирів у раціоні може призвести до підвищення рівня “поганого” холестерину в крові та збільшення ризику хвороб серця.

Ті ж дієтичні рекомендації передбачають, що з доданого цукру потрібно отримувати таку ж кількість калорій, як і з насичених жирів – 10%. Проблема зловживання цукром полягає навіть не у тому, що він містить багато калорій, а в тому, що ці калорії “порожні”, тобто ваш організм не отримує з ними поживних речовин.

Якщо ви намагаєтесь схуднути або дотримуватись принципів здорового харчування, є психологічний аспект – почуття провини через вживання солодощів. Після вживання будь-якої їжі відчуття провини виникати не повинно, це може призвести до розладів харчової поведінки в майбутньому. Якщо ви не можете впоратись зі своїм потягом до солодкого, спробуйте перейти на свіжі фрукти або зменшити порції десертів.

При виборі десертів, завжди віддавайте перевагу тим, що містять свіжі фрукти та ягоди. Так отримуватимете більшу кількість вітамінів А та С, а також фітонутрієнтів, як антоціани. Антоціани – це сполуки, що містять антиоксиданти та можуть допомогти боротися із вільними радикалами, які шкодять вашим клітинам.

Дуже важливо обирати правильні десерти, які не міститимуть надто багато калорій, забезпечать вас поживними речовинами та принесуть користь.

Поділись


Новини партнерів