Які насіння та горіхи допоможуть при синдромі полікістозних яєчників

Синдром полікістозних яєчників – це хворобливий стан, що характеризується нерегулярним циклом, проблемами з вагою та гормональними порушеннями. За словами лікарів, від СПКЯ страждає кожна восьма жінка. Якщо його не контролювати, він може призвести до безпліддя, діабету 2 типу та інших хронічних проблем зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

При СПКЯ важливо дотримуватись принципів здорового харчування, вживати корисні жири та клітковину і уникати високооброблених та рафінованих продуктів. Одними з найважливіших частин раціону при СПКЯ є горіхи та насіння. Вони містять жирні кислоти омега-3 та інші корисні речовини, які допомагають нормалізувати гормональний фон та припинити коливання ваги.

Ось 5 найважливіших видів насіння та горіхів для жінок, що страждають на СПКЯ:

Насіння льону. Багате на жирні кислоти омега-3, насіння льону допомагає контролювати симптоми СПКЯ. Крім того, насіння льону містить антиоксидант,що зветься лігнан, який сприяє виробленню естрогену. Дослідження показали, що регулярне вживання насіння льону допомагає налагодити менструальний цикл.

Насіння гарбуза. Гарбузове насіння надзвичайно багате на магній, який дозволяє регулювати кількість виділень при менструації, а також контролювати спазми, що викликають біль. Також в гарбузовому насінні міститься бета-ситостерол, який допомагає зменшити втрату волосся при СПКЯ і забезпечує організму необхідні жирні кислоти.

Насіння соняшника. Насіння соняшника містить близько 100 різних ферментів, які регулюють виділення гормонів, зокрема естрогену та прогестерону. Крім того, воно містить вітамін В6, який необхідний для засвоєння білків та жирів, а також регулює рівень цукру в крові.

Насіння кунжуту. Цей різновид насіння містить калій, магній та цинк. Також кунжут має невисоку калорійність, що робить його чудовим продуктом для тих, хто стежить за своєю вагою.

Арахіс. Регулярне вживання арахісу допомагає знизити рівень холестерину, також він може забезпечити організм здоровими жирами. Крім того, арахіс допомагає знизити рівень андрогену, який може спричинити гормональні порушення.

Хоча горіхи та насіння є одними з найздоровіших продуктів, переконайтесь, що ви не вживаєте їх забагато. Жмені горіхів або насіння щодня більш, ніж досить, щоб отримати з них всю користь і насититись.

Поділись


Новини партнерів