5 кроків, які допоможуть позбутись неприємного запаху ніг в літній сезон

Сильне потовиділення влітку не рідкість. Але справжня проблема – це коли пітніють ноги, особливо якщо вони ще й неприємно пахнуть, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Також піт на ногах призводить до появи неприємного відчуття слизькості.

Ноги пітніють через те, що на наших стопах знаходиться більше потових залоз, ніж в будь-якому іншому місці на тілі. Коли на вулиці спекотно, ноги виділяють більше вологи, аби вона охолодила шкіру. Тому насправді, це корисний механізм, хоч він і може створювати певні незручності.

Щоб їх уникнути, потрібно дотримуватись кількох правил. В першу чергу, треба обрати правильне взуття. Шкіряні босоніжки, пластикові шльопанці, гумові кросівки – все це взуття може змусити ваші ноги пітніти сильніше. Обирайте не надто тісне взуття з дихаючих матеріалів.

Також важливо пити достатню кількість води. Це необхідно людському тілу круглий рік, але влітку, коли зростає ризик зневоднення, наша потреба у воді зростає. Серед іншого, достатній рівень вологи в організмі допомагає регулювати температуру тіла, що запобігає надмірному потовиділенню.

В кінці дня обов’язково мийте ноги. Навіть якщо ви приймали душ вранці. Миття ніг двічі на день не дозволяє розмножуватись бактеріям, які є причиною неприємного запаху.

Перед тим, як вдягнути взуття, присипте ноги тальком або спеціальним порошком для ніг. Якщо їх немає під рукою, скористайтесь сумішшю харчової соди та кукурудзяного крохмалю.

Також ви можете носити шкарпетки з легких матеріалів, які дихають та вбирають вологу. Можна носити з собою 1-2 запасні пари шкарпеток, якщо ви відчуваєте, що ноги спітніли та починають неприємно пахнути.

Поділись


Новини партнерів