Як правильно носити взуття на підборах, щоб не боліли ноги

Кожна представниця прекрасної статі, яка хоча б раз одягала каблуки, знає, що це сумнівне задоволення. Під кінець дня ноги починають набрякати, втомлюватися і дуже боліти, і дівчата мріють тільки про одне, швидше дістатися до дому, і зняти улюблені туфлі, які перетворилися в кайдани.

Звичайно, всі ми знаємо, що краса вимагає жертв, але не всі дами на них згодні, тому питання про те, як правильно носити підбори і не страждати від болю в ногах відвідують жіночі голови все частіше. Сьогодні ми нарешті вирішимо цю проблему і розкриємо секрети того, як безболісно носите взуття на підборах.

Вибирайте зручне взуття

Перше, на що потрібно звернути увагу при покупці правильної пари туфель – це не краса, а зручність. Під час примірки в магазині, взуття не повинне доставляти вам дискомфорт або викликати больові відчуття, при цьому колодка повинна надійно підтримувати ногу, а каблук бути стійким. Якщо тиснуть, стискають, натирають і т.д. то цим туфлям не місце у вашому гардеробі!

Міняйте висоту каблука

Друга рекомендація фахівців стосується висоти вашого взуття. Якщо ви жити не можете без туфель на підборах, то подбайте про те, щоб у вашому арсеналі були різні моделі. Взувайте шпильки кілька разів на тиждень, а в решту часу носіть взуття на середньому по висоті стійкому каблуці. В такому випадку ваші ноги не встигнуть звикнути до дискомфортного підйому, а значить, не сильно втомляться.

Робіть зарядку

Ця порада актуальна для жінок, у яких сидяча робота. Протягом дня, коли у вас видасться вільна хвилинка, приділіть її тому щоб розім’яти свої ноги. Зробіть комплекс міні-зарядки: по черзі опускайте і піднімайте п’яти, при цьому напружуйте і розслабляйте забиті м’язи ступень і литок. Навіть короткочасний повтор цих рухів сприятиме активізації кровообігу і знизить больові відчуття до кінця дня до мінімуму. Крім цього не забувайте і про 2-3 хвилинну прогулянку хоча б раз на годину.

Майте під рукою змінне взуття

Розумні жінки, знаючи, що їм потрібно цілий день провести на високих підборах, завжди заздалегідь піклуються про те, щоб під рукою була пара змінного взуття на низькому ходу. Така хитрість дуже виручає в офісі (сидячи на робочому місці можна перевзутися і дати ногам відпочити) або в автомобілі (дівчата які водять машину, точно оцінять практичність балеток перед туфлями).

Вечірній масаж ніг

Ну і остання рекомендація – після важкого дня проведеного на каблуках не забудьте побалувати свої ноги розслаблюючим масажем. Зробіть ванночку, зволожте шкіру лосьйоном і помасажуйте стопи і пальці ніг. Натискання повинні бути плавними, але досить сильними. Мінімальний час масажу ніг близько 10 хвилин, цього буде достатньо для поліпшення вашого самопочуття і усунення дискомфорту в м’язах.

Наостанок хочеться побажати вам піклуватися про свої ноги і не забувати про те, що краса жінки в першу чергу полягає в її здоров’ї.

Поділись


Новини партнерів