Британські вчені назвали фактор, що збільшує ризик деменції на третину

Науковці з Університетського Коледжу Лондона стверджують, що ожиріння сильно підвищує ризик розвитку деменції. Особливо це проявляється у жінок, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Доктор Доріна Кадар з Інституту епідеміології та охорони здоров’я УКЛ зазначила: “Ці дані дають нові докази того, що ожиріння може серйозно збільшувати ризик деменції”.

Вона додає, що для того, аби уникнути ускладнень, пов’язаних з метаболізмом та судинами, потрібно контролювати ІМТ та окружність талії.

Команда проаналізувала дані понад 6500 людей, які не мали деменції на початку дослідження. Через 11 років спостережень з’ясувалось, що люди, які страждають на ожиріння, мають на 31% більший ризик розвитку деменції. У жінок з ожирінням був на 39% більший ризик деменції, ніж в жінок зі здоровою вагою.

Професор УКЛ Ендрю Стептоу сказав: “Деменція – це одна з головних проблем охорони здоров’я ХХІ століття, яка може загрожувати здоровому старінню. Наші висновки дозволяють припустити, що ожиріння поглибить цю проблему”.

“Ми сподіваємось, що визначаючи фактори ризику деменції, на які впливає спосіб життя, ми зможемо запобігти значній частині випадків деменції за допомогою заходів в області громадського здоров’я”.

Поділись


Новини партнерів