Фахівці назвали добавку, яка допоможе знизити рівень холестерину

Якщо рівень холестерину в крові людини перевищує норму, це збільшує ризик інфаркту та інсульту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

При підвищеному рівні холестерину в крові пацієнта, лікар призначає статини, які допомагають його знизити. Також буде рекомендовано змінити раціон та збільшити кількість фізичних навантажень. Потрібно споживати більше продуктів, які сприяють зниженню рівня холестерину.

Однією з найкращих стратегій зниження рівня ЛПНЩ є щоденний прийом магнію. Магній діє, як натуральний статин, який допомагає зменшити кількість “поганого” холестерину та тригліцеридів, а також збільшує кількість “хорошого” холестерину.

Для того, щоб організм синтезував холестерин, йому потрібен специфічний фермент, відомий як редуктаза HMG-CoA. Магній регулює вироблення цього ферменту і допомагає підтримувати належну кількість холестерину в організмі. При дефіциті магнію виробляється надлишкова кількість холестерину. Він починає накопичуватись на стінках судин, що може призвести до ішемічної хвороби серця.

Магній можна знайти в багатьох продуктах харчування. Також він доступний у вигляді дієтичних добавок.

Магній виступає кофактором у більш ніж 300 ферментативних реакціях, включаючи ті, що відповідають за регуляцію артеріального тиску, контроль глікемії та перекисне окислення ліпідів. Тому магній критично важливий для серцево-судинної системи.

У спільному дослідженні з Національного інституту здоров’я та Національної бібліотеки медицини США вивчався вплив магнію на холестерин, тригліцериди та окислювальний стрес у щурів, хворих на діабет.

Воно показало, що багата на магній дієта допомогла знизити і загальний рівень холестерину, і рівень тригліцеридів, і рівень окислювального стресу.

Доктор Інгрід ван Херден сказала: “Люди, які вживають добавки магнію, мають нижчий артеріальний тиск, безпечніший рівень холестерину в крові та менший ризик розвитку серцевих захворювань. Якщо магній здатен підняти рівень “хорошого” холестерину та знизити рівень “поганого”, то він може замінити препарати, які зазвичай призначають пацієнтам з високим рівнем холестерину. При цьому магній значно дешевший і має менше побічних ефектів”.

Поділись


Новини партнерів