Дерматолог пояснила, як пов’язані здоров’я кишечника та подразнення шкіри

Не лише імунітет, а і здоров’я кишечника впливає на стан нашої шкіри. У кишечнику живуть мільйони бактерій, які відповідають за метаболізм, засвоєння багатьох корисних речовин, а також беруть участь в імунній регуляції, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Шлунково-кишечний тракт – це один з основних шляхів проникнення алергенів в організм. Вони можуть збільшувати ризик виникнення захворювань та негативно впливати на здоров’я шкіри.

Дерматолог Ніджі Сінгх Тандон пояснила,як пов’язані здоров’я кишечника та шкіра.

Їжа, яку ми вживаємо, має вплив і на кишечник, і на шкіру. Дієта, багата на фрукти, овочі, горіхи та насіння, які забезпечують організм клітковиною та антиоксидантами, які живлять корисні бактерії в кишечнику.

Якщо ж ваш раціон включає багато переробленої, жирної та смаженої їжі, поживу отримають шкідливі бактерії, що негативно вплине на здоров’я кишечника. Це може стати причиною подразнення шкіри.

Такі хвороби шкіри, як екзема можуть бути пов’язані з пошкодженням кишечника. Запалення, спричинені неправильним харчуванням або харчовою алергією, може призвести до руйнування деяких важливих білків і появи подразнень на шкірі.

До інших проблем, причиною яких може бути поганий стан кишечника, належать розлади травлення, такі як діарея, запор, здуття живота і надмірне газоутворення, а також неконтрольовані коливання ваги, непереносимість певних видів їжі та харчова алергія.

Поділись


Новини партнерів