Названо небезпечний для життя інгредієнт дезінфекторів для рук

В п’ятницю Управління з продовольства та медикаментів США попередило споживачів, що серед дезінфікуючих засобів, які доступні на ринку, є ті, що можуть бути отруйними, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Американські чиновники охорони здоров’я закликали перевіряти склад санітайзера для рук і ні в якому разі не купувати його, якщо у там є метанол. Метанол – це отруйна речовина, яка може поглинатись організмом через шкіру.

Симптоми отруєння метанолу включають запаморочення, сонливість, головний біль, нудоту, блювоту та втрату свідомості. Якщо у вас проявились такі симптоми, зверніться по медичну допомогу.

Загалом Управління продовольства та медикаментів США перерахувало 9 конкретних продуктів, які продаються на території Сполучених Штатів Америки, але такі дезінфектори продаються практично по всьому світу.

Під час пандемії всі компанії, що випускають засоби для дезінфекції рук, збільшили об’єми виробництва. Багато з них зіткнулись з проблемою нестачі сировини, що змусило їх шукати альтернативи етанолу та ізопропіловому спирту. Однак заміщати їх метанолом смертельно небезпечно, оскільки серед продуктів його розпаду є токсична для людського організму кислота.

Як правило, метанол використовується для виготовлення клею, розріджувачів фарби та антифризів.

Поділись


Новини партнерів