Китайський експерт розповів, скільки може прожити коронавірус у заморожених продуктах

Китайський епідеміолог стверджує, що корорнавірус може виживати протягом 20 років при температурі -20°C. Професор Лі Ланджуан, член експертної групи Китаю COVID-19, також попередила, що не можна торкатись сирого м’яса чи риби без рукавиць, щоб запобігти інфікуванню, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

На зустрічі в Ханчжоу на сході Китаю експерт заявив, що вірус “не надто боїться холоду”, повідомляють китайські державні ЗМІ.

За словами експертів, це пояснює, чому вірус було виявлено на ринках морепродуктів, де товар був переважно замороженим. Також Лі заявила, що таким чином вірус може потрапляти з однієї країни в іншу.

Професор Лі рекомендувала китайським органам влади ретельніше перевіряти імпортні продукти харчування, щоб запобігти подальшому поширенню вірусу. У понеділок Пекін повідомив про дев’ять нових випадків захворювання з 19 по 21 червня.

Чжан Йонг з китайського Центру контролю та профілактики захворювань стверджував, що штам вірусу, який поширюється в Пекіні, «старіший за вірус, який зараз циркулює в Європі».

Чжан вважає, що вірус може потрапляти в заморожені продукти вже на самих ринках морепродуктів, що і пояснює схожість вірусу, знайденого в рибі з більш старими штамами. Однак, він додає, що це лише гіпотеза і робити висновки дещо передчасно.

“Можливо, вірус, який викликав новий спалах у Пекіні, потрапив з Уханю до Європи, а тепер повернувся назад до Китаю”, – сказав Бен Каулінг, експерт із охорони здоров’я в університеті Гонконгу.

Тим часом Ву Цзуньйо, головний експерт з епідеміології китайського Центру контролю та профілактики, раніше заявив, що вірус, виявлений у Пекіні, схожий на європейський штам.

У звіті додається, що після початку спалаху оптові та роздрібні магазини Пекіна почали перевіряти всі продукти, які до них надходять, включаючи м’ясо та морепродукти. На початку минулого тижня китайські ЗМІ повідомляли, що вірус знайдено на дошках для нарізання, якими користувались під час обробки імпортного лосося на ринку. Чиновники, однак, зазначили, що у них немає доказів, які б підтверджували, що люди інфікувались COVID-19 через споживання морепродуктів.

Поділись


Новини партнерів