Китайські вчені дали рекомендації щодо використання туалету під час пандемії

Нове китайське дослідження показало, що при спусканні води в туалеті в повітря піднімаються аерозолі, які можуть містити коронавірус, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.  Це може призвести до інфікування наступного користувача вбиральні.

Дослідники університету Янчжоу в Китаї використовували комп’ютерне моделювання, щоб показати, як вода під час змивання в туалеті може поширюватись в повітрі на відстань близько метра.

У статті, опублікованій у журналі “Physics of Fluids”, команда зазначила, що може обґрунтовано припускати, що швидкісний потік повітря буде розповсюджувати частинки аерозолю з унітаза по всьому приміщенню, створюючи ризики для здоров’я людей.

“Можна передбачити, що швидкість поширення вірусу буде ще більшою, коли туалет часто використовується, як, наприклад, у випадку з громадським туалетом, який обслуговує густонаселений район”, – сказав автор дослідження Джи-Сян Ван з Університету Янчжоу.

Відвідування туалету є щоденною необхідністю, однак при неправильному використанні він може бути небезпечним, особливо на тлі всесвітньої пандемії.

“Від 40 до 60 відсотків вірусних частинок можуть підніматись у повітря при змиванні води в унітазі на висоту 106,5 см та поширитись на досить велику площу”, – писали автори.

Щоб запобігти поширенню вірусу, науковці радять опускати кришку унітаза перед тим, як спускати воду. Перед використанням туалету, особливо громадського, протріть сидіння, частинки вірусу могли осісти на нього. Після використання туалету потрібно ретельно мити руки, оскільки вірус може також залишатись на кнопці змиву та дверній ручці.

Крім того, автори сподіваються, що їхнє дослідження спонукає виробників сантехніки виробляти унітази, в яких кришка автоматично опускатиметься перед змиванням та очищуватиметься після нього.

Поділись


Новини партнерів