Які продукти призводять до підвищення рівня холестерину

Високий рівень холестерину небезпечний для вашого здоров’я. Перш за все, це шкідливо для серця, адже холестеринові відкладення на стінках артерій обмежують приплив крові до органів і підвищують ризик виникнення багатьох хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Харчування відіграє вирішальну роль у підтримці здорового рівня холестерину. Деякі продукти містять велику кількість ліпопротеїдів низької щільності, або “поганого” холестерину, який і є згубним для нашої серцево-судинної системи. Ось кілька продуктів, споживання яких варто мінімізувати, щоб уникнути підвищеного рівня холестерину:

Смажена їжа. Страви, приготовані у фритюрі незмінно популярні уже багато років, хоча всім відомо, що вони призводять до набору ваги та шкодять серцю. Регулярне споживання смаженої їжі може підвищити рівень ЛПНЩ, тому варто максимально скоротити споживання страв, приготованих у фритюрі.

Оброблене м’ясо. Всі види обробленого м’яса  містять багато холестерину, тому вживати його потрібно помірковано. Дослідження 2017 року показало, що кожні додаткові 50 г обробленого м’яса на день підвищують ризик виникнення хвороб серця на 42%.

Надлишок цукру. Відомо, що надмірна кількість солі та цукру шкодить здоров’ю. Надлишок цукру може збільшити рівень холестерину. Вживання солі не пов’язане з рівнем холестерину напряму, але вона може підвищувати артеріальний тиск.

Але є і продукти, які можуть допомогти вам підвищити рівень “хорошого” холестерину. Це продукти, що містять велику кількість клітковини (вівсянка, фрукти, овочі та насіння) та продукти, що багаті на жирні кислоти омега-3.

Поділись


Новини партнерів