6 продуктів, які пригнічують апетит та допомагають схуднути

Бездумне вживання їжі – це поширена помилка, яка заважає нам контролювати свою вагу. Ви можете ретельно слідкувати за споживанням калорій під час основних прийомів їжі, але перекуси усе зводять нанівець, пише Жіночий світ

В раціон потрібно включити більше клітковини, яка забезпечить довге відчуття ситості. Якщо ж ви все одно відчуваєте голод і потяг до перекусів, спробуйте продукти, що пригнічують апетит, вони допоможуть вам тримати себе у формі.

Одним з таких продуктів є насіння пажитника. Його часто додають до страв для надання їм аромату, також воно відоме своїми лікарськими властивостями. На 45% насіння пажитника складається з клітковини, причому здебільшого нерозчинної. Вона сповільнює процес перетравлювання вуглеводів та жирів, тому ми залишаємось ситими довший час. Також насіння пажитника допомагає контролювати артеріальний тиск. Ви можете з’їдати по чайній ложці цього насіння двічі на день або замочувати одну чайну ложку насіння в склянці води на ніч та випивати цю воду зранку.

Також прискорити спалювання жиру та знизити апетит допомагає зелений чай. Він містить сполуки, які допомагають прискорити процес схуднення – кофеїн та катехіни. Дослідження показують, що катехіни допомагають пришвидшити метаболізм, що має вирішальне значення, коли ви хочете скинути зайві кілограми. Щоб отримати результат, варто випивати двічі на день по 200-250 мл зеленого чаю.

Горіхи вважаються ідеальною закускою для придушення голоду в середині дня. Але саме мигдаль є найкращим вибором для тих, хто хоче схуднути. Мигдаль є прекрасним джерелом клітковини, вітаміну Е та магнію. Тому, коли відчуєте голод, з’їжте кілька горіхів мигдалю.

Багато хто любить смак імбиру у чаї та випічці, але також він має лікувальні властивості. Він стимулює травлення, допомагає полегшити нудоту та пригнічує апетит. Невелике дослідження 2012 року показало, що чоловіки, які їли імбир під час сніданку, залишались ситими принаймні 3 години після їжі.

Чай мате відомий своїми енергостимулюючими властивостями. Також він допомагає знизити апетит. Він уповільнює процес перетравлювання їжі і допомагає уникнути зайвих перекусів. Щоб придушити відчуття голоду, варто пити чай мате двічі на день.

Через високий вміст кофеїну кава вважається не найкориснішим напоєм, але коли мова йде про схуднення вона може допомогти. Кава знижує апетит та прискорює спалення калорій. Звісно, мова йде про чорну каву, без молока, вершків чи цукру. Не рекомендується вживати більше двох порцій кави на день.

Поділись


Новини партнерів