7 продуктів, які здивують вас високим вмістом цукру

Цукор пов’язаний з багатьма проблемами зі здоров’ям, такими як порушення роботи імунітету, зайва вага, підвищений ризик діабету та інфаркту, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Зазвичай люди намагаються контролювати споживання цукру, зменшивши частку солодощів у раціоні. Але існують продукти, які містять дуже багато цукру, хоча й не солодкі на смак. Ось кілька продуктів, які здивують вас високим вмістом цукру:

Нежирний йогурт з наповнювачами. Як і в більшості нежирних продуктів, солодкий смак йогуртів забезпечується цукром. У 300 г йогурту міститься приблизно 12 чайних ложок цукру, що не дозволяє включити його до переліку здорових продуктів. Оберіть краще йогурт без наповнювача і додайте до нього фрукти та ягоди самостійно.

Злакові батончики. Такі батончики в основному рекламуються, як здорова закуска з низьким вмістом цукру. Однак, в реальності злакові батончики містять велику кількість цукру та меду. В одному такому батончику може міститись до 20 г цукру. Тому, в якості перекусу варто обрати жменьку горіхів чи кілька сухофруктів.

Кетчуп. Якщо ви думаєте, що додавання кетчупу до страв не завадить вам схуднути, то ви помиляєтесь.  В столовій ложці кетчупу може міститись чайна ложка цукру. Тож, краще уникати цього популярного соусу, якщо ви хочете контролювати свою вагу.

Супи швидкого приготування. Навряд чи суп спаде вам на думку, коли йде мова про продукти з високим вмістом цукру, однак його часто додають до них цукор для підсилення смаку.

Готові заправки для салатів. Люди вважають готові заправки прекрасним варіантом, щоб зробити салати більш смачними та ароматними. Однак, виробники додають до них штучні барвники, ароматизатори та, звісно, цукор.Тому краще приготувати заправку для салату самостійно.

Хліб. Щоб дріжджі швидше підійшли, до хліба часто додають мед або цукор. Крім того, борошно містить вуглеводи, які при потраплянні в організм розщеплюються на глюкозу. Тому надлишок хліба може спричинити різкий стрибок рівня цукру в крові.

Консервовані фрукти. Сироп, у якому продаються консервовані фрукти, містить шалену кількість цукру, навіть якщо виробник називає його “легким”. В банці консервованих ананасів чи персиків цукор може складати до 20% від загальної маси продукту.

Таким чином, що уникнути споживання зайвого цукру, варто купувати фрукти в сушеному або свіжому вигляді, а соуси готувати самостійно.

Поділись


Новини партнерів