5 продуктів, необхідних для жіночого здоров’я

Всім відомо, що дієта має велике значення для здоров’я людини. Правильний раціон може зробити нас здоровішими та подовжити наше життя. Для цього важливо отримувати правильну кількість вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. Однак, слід пам’ятати, що харчові потреби чоловіків та жінок відрізняються, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

У чоловіків та жінок відрізняється метаболізм та репродуктивні функції. Порівняно з жінками, у чоловіків більша кількість м’язової маси та більш високий метаболізм. Тому їм потрібно споживати більше калорій. А жінки потребують більшої кількості вітамінів та мінералів, особливо в період вагітності та одразу після пологів. Ось 5 продуктів, які жінки повинні включити у свій раціон, щоб залишатись здоровими:

Жирна риба. Вживання сардин, лосося або скумбрії хоча б 1-2 рази на тиждень є обов’язковим для жінок. Вони є прекрасним джерелом заліза, яке втрачається під час менструації. Крім того, жирні види риби містять жирні кислоти омега-3, які знижують ризик депресії, гіпертонії, хвороб серця та болю в суглобах.

Молоко та йогурти. Дефіцит кальцію – це ще один харчовий дефіцит, від якого страждають переважно жінки.  Молочні продукти – це прекрасне джерело кальцію, який необхідний для здоров’я кісток. Також йогурт корисний для кишечника та сприяє здоровому травленню. Крім кальцію, молочні продукти також містять калій та магній, які допомагають контролювати артеріальний тиск.

Насіння льону. Лляне насіння є хорошим джерелом жирних кислот омега-3, клітковини, білка, магнію, кальцію, фосфору та інших поживних речовин. Його регулярне споживання допомагає нормалізувати менструальний цикл, полегшити біль та зменшити інші незручності, пов’язані з менструацією. Воно також може знизити рівень тригліцеридів у крові та зменшити ризик серцевого нападу.

Темна квасоля. Квасоля – ідеальне джерело рослинного білка та клітковини. Вона містить сполуки, які допомагають знизити ризик раку грудей та хвороб серця. Також вони можуть відігравати ключову роль у стабілізації жіночих гормонів. Крім того, квасоля допомагає знизити рівень “поганого” холестерину та полегшити дискомфорт під час применопаузи та менопаузи.

Помідори. Завдяки вмісту лікопену помідори знижують ризик виникнення траку молочної залози. Також помідори містять велику кількість антиоксидантів, які захищають клітини від пошкодження та допомагають уникнути проблем із серцем.

Поділись


Новини партнерів