Чому корисно починати свій ранок з імбиру

Фахівці дають різні рекомендації щодо того, як розпочати свій день. Дієтолог Рухута Дівекар радить з’їдати після пробудження жменьку горіхів або родзинок, що допоможе вам уникнути переїдання і забезпечить вас багатьма поживними речовинами. Інші варіанти включають воду з лимоном, яблучним оцтом, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

У цьому списку можна знайти також імбир. Імбир – одна з найбільш універсальних спецій. Він допомагає позбутись нудоти, покращити травлення та зменшити біль у м’язах. Зранку імбир можна вживати у вигляді чаю. Можна також з’їдати трохи меленого імбиру з медом, або ж випити склянку води зі шматочками імбиру.

Такий початок ранку дасть вам одразу кілька переваг.

Перш за все, імбир відомий своєю користю для травлення. Якщо ви страждаєте на хронічне нетравлення шлунка, він повинен вам допомогти. Також він допоможе прибрати дискомфорт, якщо ваша вечеря складалась з важкої та жирної їжі.

Крім того, імбир – це популярний засіб від застуди та кашлю. Все завдяки сполуці під назвою гінгерол, яка має протизапальні та антиоксидантні властивості. Тож, якщо ви хочете позбутись кашлю, застуди чи болю в горлі, чай з імбиру зранку буде для вас корисним.

Якщо ви занадто багато тренувались, або просто відчуваєте біль та слабкість у м’язах, імбир може його полегшити. Також, він може сповільнити прогресування хронічного болю.

Люди, які страждають на остеоартрит, стан, що характеризується болем та скутістю у суглобах, можуть полегшити свої симптоми за допомогою протизапальних властивостей імбиру.

Крім того, чай з імбиру допомагає зняти менструальний біль. При сильних болях ви можете випити кілька чашок імбирного чаю на день.

Поділись


Новини партнерів