Як зупинити втрату волосся після пологів

Випадання волосся після пологів – це результат гормональних змін, які відбуваються в організмі під час вагітності та незабаром після народження дитини. Коли жінка вагітна, у неї стрімко зростає рівень ХГЧ (хоріонічний гонадотропін людини), естрогену, окситоцину, прогестерону і пролактину. А після пологів їхній рівень різко падає (крім пролактину, його рівень залишається високим доти, доки жінка годує дитину груддю). Крім того, дається взнаки контраст, адже під час вагітності високий рівень естрогену та більш інтенсивний кровообіг зменшують природне випадання волосся, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Після пологів волосся, яке жінка повинна була втратити за дев’ять місяців, випадає одночасно, що може декого налякати. Щоб якнайшвидше відновити ріст волосся, ви можете внести певні зміни до свого раціону.

По-перше, потрібно збільшити споживання білка. Дієтолог Пука Макійя каже, що через нестачу білка волосся може стати сухим, ламким та легко пошкоджуватись. Включіть до свого раціону курятину, бобові, яйця та сою.

По-друге, варто отримувати більше заліза. Після пологів волосся отримує менше поживних речовин, що сильно його ослаблює. Післяпологова анемія та дефіцит заліза – зовсім не рідкість. Ви можете підняти рівень заліза в організмі, споживаючи зелені листяні овочі, броколі, жирну рибу, горіхи та насіння тощо.

Може спричинити випадіння волосся і дефіцит вітаміну В12, який можна отримати з яєць, риби, молока та молочних продуктів.

Ще один важливий для здоров’я волосся вітамін – це вітамін Е. Збільшити його споживання можна, якщо включити в раціон горіхи та насіння.

Цинк та селен необхідні для здоров’я шкіри голови. Їх дефіцит може призвести до сухості шкіри та появи лупи. Цинк можна отримати з м’яса, бобових, яєць, насіння та молочних продуктів. Селен же у великій кількості міститься в продуктах з цільного зернах, крупах, рибі та морепродуктах.

Поділись


Новини партнерів