5 продуктів, які всі вважають безкалорійними, але які насправді такими не є

Головна умова схуднення – потрібно створити дефіцит калорій. Це означає, що ви маєте споживати менше калорій, ніж спалюєте. Щоб створити дефіцит калорій, ми намагаємось обирати продукти, які б були низькокалорійними та при цьому здоровими, пише Жіночий світ

Є багато продуктів, які вважаються безкалорійними і які часто включають до дієт для схуднення. Але чи справді вони не містять калорій? Насправді, це не так. Ось список з 5 продуктів, які всі вважають безкалорійними, але які насправді такими не є:

Кориця. Ця спеція може надати фантастичного аромату вашій ранковій каві або домашній випічці. Також вона відома своїми корисними властивостями, зокрема вона допомагає контролювати рівень цукру в крові. Вважається, що кориця не містить калорій, але насправді в чайній ложці кориці міститься 6 калорій. Хоча це той випадок, коли додаткові калорії приносять більше користі, ніж шкоди.

Жувальна гумка без цукру. Багато людей вважають, що “без цукру” – це теж саме, що й “без калорій”, але насправді це не так. В кожній гумці без цукру міститься близько 5 калорій. Коли ми зосереджені на чомусь, то часто можемо жувати гумки одну за одною. Тож варто пам’ятати, що пачка гумки на 10 подушечок додасть вам 50 “порожніх” калорій.

Дієтична газована вода. Ви часто можете побачити, як в рекламі дієтичних газованих напоїв роблять акцент на їхній нульовій калорійності, оскільки вони містять не цукор, а штучні підсолоджувачі. Однак проблема замінників цукру полягає в тому, що вони заплутують мозок з точки зору реакції на солодкий смак, виділення інсуліну та сигналів про голод та ситість. Дослідження показують, що люди, які регулярно вживають солодкі газовані напої без цукру набирають навіть більше ваги.

Селера. Хоча багато хто зараховує селеру до продуктів з нульовою калорійністю, адже волна складається в основному з клітковини та води, насправді це не зовсім правильно. 100 г селери містять близько 13 калорій. Це, звісно, мало і селера дійсно сприяє схудненню. Однак при підрахунку калорій про ті, які містяться в селері, забувати не варто.

Спіруліна. Ці водорості стали дуже популярними за останні кілька років в якості вегетаріанського джерела білка та в якості продукту, який сприяє схудненню. І якщо з першим пунктом сперечатись важко, бо 50-70% від маси спіруліни припадає на легкозасвоювані білки, то з калорійністю не все так однозначно – 100 г спіруліни містять майже 300 калорій. Тому спіруліну можна додавати до білкових коктейлів, вона зробить їх більш поживними, але захоплюватись не варто.

Поділись


Новини партнерів