3 види чаю, що допоможуть контролювати рівень цукру в крові

Якщо не контролювати рівень цукру в крові, це може підвищити ризик ускладнень діабету. Здорове харчування відіграє велику роль у контролі рівня цукру в крові. Деякі чаї можуть у цьому допомогти, пише Жіночий світ

Якщо ви страждаєте на цукровий діабет і полюбляєте пити чай, вам варто спробувати кілька варіантів, які будуть корисними для боротьби з цією хворобою. Діабетикам радять уникати напоїв з великим вмістом фруктів, включаючи фруктові соки. Річ у тім, що фрукти містять природні цукри, але якщо ви навряд чи з’їсте більше 1-2 яблук, то для того, щоб приготувати склянку яблучного соку, їх знадобиться кілька штук, а отже ви з’їсте більше цукру. Тому вам варто їсти фрукти і уникати соків. А ідеальним варіантом, щоб втамувати спрагу, буде трав’яний чай. Ви можете обрати один з кількох варіантів.

Ромашковий чай. Дослідження показали, що чай з ромашки здатен контролювати рівень цукру в крові, а також запобігти ускладненням, пов’язаним з діабетом. Крім того, ромашковий чай може принести й іншу користь організму, зокрема він допомагає запобігти остеопорозу, а також покращує сон та заспокоює нерви.

Зелений чай. Зелений чай широко використовується людьми, які хочуть схуднути. Він містить багато антиоксидантів. Крім того, дослідження показали, що він може підтримувати здоровий рівень цукру в крові та зменшити ризик виникнення діабету другого типу. Однак, не варто надміру ним захоплюватись. Безпечно випивати 2-3 чашки зеленого чаю на добу.

Чай з гібіскусу. Ця прекрасна квітка яскраво-червоного кольору має також ряд корисних для здоров’я властивостей. У дослідженні, опублікованому в Pharmacognosy Research, встановлено, що вживання чаю з гібіскусу допомагає контролювати рівень цукру в крові, а також знижує артеріальний тиск, рівень холестерину в крові та сприяє схудненню.

Тому, якщо ви діабетик, вам варто включити трав’яні чаї до свого раціону, дотримуватись здорової дієти та вести активний спосіб життя. Це допоможе вам контролювати рівень цукру в крові та уникнути багатьох ускладнень, які можуть призвести до летальних наслідків.

Поділись


Новини партнерів