5 причин їсти волоські горіхи щодня

Волоські, або грецькі горіхи доступні практично скрізь. Вони дозволяють збагатити раціон багатьма корисними речовинами і чудово доповнюють каші, йогурти, салати та коктейлі. Можна вживати горіхи і як самостійну закуску, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Ось 5 причин додавати волоські горіхи до ваших страв щодня:

Горіхи стимулюють роботу мозку та покращують настій. Волоські горіхи є одним з найкращих рослинних джерел жирних кислот омега-3. У поєднанні з вітаміном Е, який також міститься у горіхах, кислоти омега-3 покращують пам’ять, особливо у людей з порушенням когнітивних функцій. Також було встановлено, що продукти, багаті на кислоти омега-3 покращують настрій та допомагають при симптомах легкої та помірної депресії.

Горіхи знижують ризик діабету 2 типу. Незважаючи на досить високу калорійність, реальна кількість енергії, що поглинається організмом з горіхів виявилась на 21% нижчою, ніж вважалось раніше. Вживання горіхів допомагає придушити апетит та відчуття голоду, що в свою чергу знижує ризик виникнення діабету 2 типу. Дослідження також показали, що вживання волоських горіхів допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Горіхи сприяють покращенню здоров’я кишечника. Вживання волоських горіхів допомагає збільшити кількість корисних бактерій у кишечнику, а також допомагає зменшити запалення. Це допомагає знизити ризик ожиріння, хвороб серця та певних типів раку, які пов’язані з порушенням функції кишечника.

Горіхи допомагають підвищити фертильність чоловіків. Дієта з високим вмістом цукру та оброблених продуктів сильно знижує фертильність чоловіків, але такі продукти, як горіхи допомагають з цим боротись. Вони здатні на це завдяки високому вмісту антиоксидантів, які нейтралізують дію вільних радикалів, що пошкоджують мембрани сперматозоїдів.

Горіхи сприяють здоровому старінню. Волоські горіхи містять багато важливих для організму вітамінів, мінералів, жирів та клітковину, які не тільки підтримують здоров’я мозку, а і допомагають зберегти мобільність в похилому віці. Дослідження, що включало понад 50 000 жінок похилого віку, показало, що дієта, яка включає здорові продукти, в тому числі й волоські горіхи, суттєво знижує ризик фізичних порушень.

Поділись


Новини партнерів