Дослідження показало, що спеції можуть бути корисними при запаленнях

Що робить страву більш ароматною, апетитною а її смак – унікальним? Правильна відповідь – спеції, які входять до кожного рецепта. Але це не єдина їхня користь. Науковці з Університету штату Пенсильванія з’ясували, що певна суміш спецій може допомогти боротись із запаленнями в організмі, пише Жіночий світ

Дослідження було опубліковано в Journal of Nutrition. Науковці використовували суміш базиліка, лаврового листа, чорного перцю, кориці, коріандру, кмину, імбиру, орегано, петрушки, червоного перцю, розмарину, чебрецю та куркуми.

Коли учасники дослідження їли страви з високим вмістом вуглеводів і 6 г суміші спецій, у них знаходили менше маркерів запалення, ніж у тих учасників, що їли страви без спецій або ж з меншою їх кількістю.

“Якщо вам подобається смак спецій, це може бути гарним способом зробити їжу з високим вмістом вуглеводів більш здоровою”, – сказала доцент кафедри наук про харчування Конні Роджерс.

Відповідно до звіту ANI, було проведено попереднє дослідження, яке показало, що такі спеції, як імбир та куркума володіють протизапальними властивостями.

Для цього дослідження вчені обстежили 12 чоловіків у віці від 40 до 65 років. Усі учасники або страждали на ожиріння, або мали зайву вагу, і мали хоча б один фактор ризику серцево-судинних захворювань. Обґрунтовуючи вибір цих людей в якості учасників, Роджерс сказала, що такі люди, як правило, піддаються більшому ризику погіршення стану здоров’я.

“Звісно, найкраще було б, якби люди здоровіше харчувались, скинули зайву вагу та займались фізичними вправами, але ці зміни в поведінці складні та потребують часу”, – каже Роджерс. “Тому поки що ми хочемо знати, чи може додавання до страв спецій, з якими люди вже давно знайомі, принести якусь користь за один прийом їжі”.

Поділись


Новини партнерів