Які зміни в харчування допоможуть вам зберегти здоров’я серця

Для підтримки здоров’я серця потрібно вести здоровий спосіб життя. Серце – це один із життєво важливих органів нашого тіла. З віком ризик виникнення серцевих хвороб зростає і щоб ваше серце залишалось здоровим, необхідно докласти певних зусиль, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Регулярні фізичні вправи – це перший крок до збереження здоров’я серця. Вони також допомагають зміцнити й інші системи організму.

Але не менш важливим фактором є дієта. Деякі продукти можуть безпосередньо збільшувати ризик серцевих хвороб, або ж сприяти виникненню інших чинників, які впливають на імовірність виникнення серцевих хвороб.

Для того, щоб зберегти серце здоровим, варто дотримуватись таких порад щодо харчування:

Зменшіть споживання високооброблених продуктів. Така їжа зазвичай містить велику кількість консервантів, які шкодять вашому серцю. Найбільше високообробленої їжі споживають під час перекусів, тому не варто тримати вдома нездорові закуски. Віддайте перевагу фруктам чи бутерброду з цільнозерновим хлібом.

Додайте до свого раціону більше клітковини. Вона допомагає уникнути багатьох факторів ризику, пов’язаних із хворобами серця. В тому числі, вона допомагає контролювати кров’яний тиск, підвищення якого є однією з найпоширеніших причин серцево-судинних захворювань. Крім того, продукти багаті на клітковину допомагають знизити рівень “поганого холестерину”.

Додайте до свого раціону жирні кислоти омега-3. Вони допомагають боротись із запаленням і зміцнюють здоров’я серця. Головним джерелом жирних кислот омега-3 є жирна риба, також їх можна знайти в горіхах та насінні.

Крім жирних кислот омега-3, горіхи містять ще цілий ряд корисних для серця та судин речовин, в тому числі магній, кобальт, калій та залізо. Тому жменя горіхів – це поживний та корисний для серця перекус.

Важливо не лише що ви їсте, а і скільки ви їсте. Споживання надто великої кількості калорій призводить до появи зайвої ваги, а це, як відомо, один з факторів ризику серцевих хвороб. Тому дуже важливо контролювати розмір порцій.

Крім того, які б страви ви не обирали, краще зменшити споживання солі. Натрій шкідливий для нашого серця, він призводить до збільшення артеріального тиску, а також може порушити роботу нирок. Тому варто слідкувати за кількістю солі, яку ви споживаєте. Рекомендована денна норма солі для дорослої людини – 5 г на день.

Поділись


Новини партнерів