Чи можна споживати імбир в літній сезон

Спеції надають нашим стравам більш вишуканого смаку та аромату, але також майже всі вони мають корисні для здоров’я властивості. Зараз, коли над нами нависла загроза вірусної інфекції, дуже важливо, щоб усі харчувалися правильно і вживали ті продукти, які допомагають зміцнити імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Корінь імбиру вживають у всьому світі. Найпопулярніший він в якості доповнення до зимових зігріваючих напоїв, вважається, що він допомагає боротися із застудою та зміцнює імунітет. Але чи можна вживати імбир влітку?

Насправді, імбир – це зігріваюча спеція. Коли ви його вживаєте, то відчуваєте, як ваше тіло наповнюється теплом, що дуже потрібно нам в холодний сезон. Однак споживання імбиру в літній сезон теж не шкідливо. Варто лише врахувати, що це призведе до посилення потовиділення. Нормально, якщо після вживання гострої чи гарячої їжі у вас спітніє обличчя, шкіра голови та шиї.

Однак, хоча вживати імбир в літній сезон цілком безпечно, варто все ж дотримуватись певних порад щодо цього.

Наприклад, його слід споживати у невеликих кількостях.  Якщо ви покладете в їжу забагато імбиру, це може викликати кислий рефлюкс або печіння у вашому шлунку. Якщо ви покладе у страву шматочок на 1,5 см, цього буде більш, ніж достатньо.

Мало хто знає, але імбир не потрібно очищувати. Його шкірка містить багато корисних речовин. Краще ретельно його вимийте.

Не рекомендується вживати імбир при будь-яких кровотечах, оскільки імбир може її посилити та збільшити ризик надмірної втрати крові.

Тим же, хто страждає на діабет або хвороби серця, варто проконсультуватись зі своїм лікарем щодо вживання імбиру. Деякі дослідження показали, що імбир може погіршити ситуацію при серцево-судинних захворюваннях, а також спричинити різкі перепади рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів