Фахівці пояснили, як правильно очищувати пакунки з продуктами, щоб убезпечитись від COVID-19

Хоча ми намагаємось самоізолюватись і якнайменше контактувати з зовнішнім світом, щоб зупинити поширення нового коронавірусу, в наші будинки все ще потрапляють речі ззовні – пакунки з пошти, продукти харчування, засоби гігієни, пише Жіночий світ.

Ми маємо чіткі вказівки щодо гігієни рук, прикривання обличчя та дотримання соціальної дистанції, але що робити з пакунками, які ми приносимо з магазину чи пошти?

За даними ВООЗ, коронавірус може жити на різних поверхнях від кількох годин до кількох днів. Щоб убезпечити себе та рідних, ВООЗ рекомендує обробити упаковки, які ви приносите додому, за допомогою дезінфікуючого засобу, а потім ретельно мити руки з милом та теплою водою протягом 20 секунд.

Що ж робити, якщо ви вважаєте, що на пакунку чи предметі, який ви принесли до будинку, може бути вірус? Перш за все пам’ятайте, що для того, щоб заразитись COVID-19 через предмети, потрібно торкнутись рукою зараженого предмета, а потім – очей, носа або рота.

Оскільки, за словами фахівців, доросла людина торкається обличчя в середньому 23 рази на годину, навіть не усвідомлюючи цього, дезінфекція упаковок є доцільною, якщо не необхідною.

Ось, як можна мінімізувати імовірність зараження через пошту та покупки:

  • За можливості обирайте безконтактну доставку. Якщо це неможливо, зустрічайте кур’єра в засобах індивідуального захисту.
  • Утилізуйте зовнішню упаковку продукту чи товару перед тим, як увійти додому.
  • Всі пакети та контейнери кладіть на підлогу чи в раковину, але не на стіл. Після цього очистіть підлогу дезінфікуючим засобом.
  • Після того, як розберете покупки, утилізуйте всі мішки, упаковки та контейнери.
  • Якщо товар має зберігатись в упаковці, скажімо як крупи чи макарони, протріть її звичайним дезіфектором для рук.
  • Ретельно вимийте руки з милом, після того, як розібрали продукти. Якщо ви самі ходили по магазинах, краще сходіть у душ.
  • Якщо ви все ще не впевнені, що ваші покупки безпечні, почекайте 24 години перш, ніж користуватись ними. Краще тримати їх подалі від інших продуктів харчування, скажімо, на подвір’ї чи на балконі (якщо це не продукти, що швидко псуються).
Поділись


Новини партнерів