Фахівець пояснив, як ефективно очистити посуд від мікробів

Ми маємо чіткі інструкції щодо миття рук: щоб убезпечити себе від бактерій та вірусів, на кшталт нового коронавірусу, ми маємо часто та ретельно мити руки з милом не менше 20 секунд. Але як що до мікробів на посуді?

Основна функція засобу для миття посуду – це видалення жиру та залишків їжі. Однак, за словами доктора Джой Філіпс з Університету Сан Дієго, він досить ефективно видаляє бактерії та віруси, пише Жіночий світ з посиланням на Insider. Як і мило для рук, засіб для миття посуду не вбиває бактерії, але “відриває” їх від поверхні, щоб вони змились водою.

Філіпс каже, що будь-яке мило буде ефективним для видалення бактерій та інактивації вірусів, зокрема і коронавірусу.

“Цей вірус має ліпідну оболонку. Це означає, що він оточений бульбашкою жиру. Отже, мило руйнує жир, розбиває цю рідку мембрану, і, в кінцевому підсумку, знищує вірус”, – каже Філіпс.

Звісно, ви можете купити антибактеріальне мило, щоб мити посуд, але немає жодних доказів, що воно ефективніше за звичайний засіб. Річ у тім, що мікроби видаляє не саме мило, а тертя під час миття посуду. А от що дійсно допомагає знезаразити посуд, так це гаряча вода. Якщо ви користуєтесь посудомийною машиною, то налаштуйте її так, щоб температура води була не меншою, ніж 55 С°.

Ось кілька порад щодо ефективного очищення посуду та знищення мікробів та вірусів:

  • Змінюйте губки для миття посуду не рідше, ніж раз на тиждень.
  • Якщо ви миєте посуд вручну, користуйтесь на стільки гарячою водою, на скільки можна. Для захисту шкіри рук використовуйте рукавички.
  • Мийте посуд ретельно і не поспішаючи, так само, як миєте руки. Вимийте всі закутки та поверхні, приділіть увагу зоні між зубцями виделок.
  • Після миття посуду не забудьте помити руки, особливо якщо хтось у вас вдома хворіє.
Поділись


Новини партнерів