Дієтолог розказав, чи справді кошерна їжа корисніша за звичайну

В останні роки кошерна їжа стала досить популярною навіть серед неєвреїв, оскільки вважається, що вона більш якісна та здорова, пише Жіночий світ.

Дієтологи пояснили, чи справді це так.

“Кошер” – це слово, похідне від єврейського терміна “кашер”, що означає “придатний для споживання”. Кошерний раціон складається з продуктів, які євреям дозволено їсти, згідно з набором релігійних настанов під назвою кашрут.

Страва не може вважатися кошерною, якщо:

  • Вона містить і м’ясні продукти, і молочні. Наприклад, чізбургер не може вважатись кошерним. Також потрібно використовувати різні прибори для м’ясних та молочних продуктів і споживати їх з певним проміжком часу.
  • Тварина, м’ясо якої входить до складу страви, не була забита спеціальним безболісним методом.
  • Страву приготували на кухні, де обробляють некошерну їжу.

Кошерна дієта дозволяє вживати більшість продуктів. Наприклад, вона включає всі овочі, фрукти та зернові, тому дотримуватись такого раціону відносно легко.

Дехто вважає, що кошерне м’ясо більш корисне для здоров’я, оскільки воно проходить ретельну перевірку. Насправді ж, експерти кажуть що ніяких відмінностей немає.

“У кошерних стравах, зазвичай, підвищений вміст натрію”, – каже дієтолог Меліса Ріфкін. “Це пов’язано з тим, що для видалення крові з м’яза та знищення бактерій на кшталт сальмонели, використовують велику кількість солі”.

Тому для людей з підвищеним артеріальним тиском слід дуже обережно ставитись до вживання кошерного м’яса. Крім того, оскільки в кошерному раціоні суворо заборонено вживати м’ясні продукти разом з молочними, до складу багатьох кошерних страв замість масла входить маргарин. Маргарини містять небезпечні для здоров’я серця трансжири.

“Не існує групи людей, які кошерний раціон був би протипоказаний”, – каже Ріфкін. При цьому вона додає, що вміст корисних речовин в раціоні завжди може бути скоректований відповідно до потреб кожної людини.

Таким чином, кошерна дієта, як і будь-яка інша, може бути як корисною, так і нездоровою. Якщо ви вирішили дотримуватись кошерного раціону, то слідкуйте за споживанням солі і трансжирів.

Поділись


Новини партнерів