Названо 3 продукти, які підвищують стійкість до дії вірусів

Зарубіжні медики перерахували 3 продукти, які підвищують стійкість організму до впливу вірусів. Доводи фахівців привело індійське видання Bold Sky.

У зв’язку зі спалахом коронавірусу в усьому світі вчені та медичні працівники шукають способи протистояння хвороби. В даному випадку лікарі зробили акцент на продуктах, що містять натрій – мінерал, який грає життєво важливу роль в підтримці балансу рідини в організмі. Він же допомагає розслабити м’язи, захистити тіло від виснаження, таким чином, елемент грає одну з важливих ролей в зміцненні імунітету.

Зокрема, сир багатий кальцієм, фосфором, натрієм, вітаміном B12 і фолатом, а сіль робить продукт більш приємним за текстурою, діючи при цьому як консервант. Дослідження, опубліковане в журналі Американської дієтичної асоціації, показало, що полоскання його під проточною водою протягом 3 хвилин знижує вміст Na на 63%, тому лікарі застерігають від даної маніпуляції.

У список включені і овочі, користь для здоров’я яких безцінна, тому варто включити в раціон Ріпу, кабачки, гарбуз, капусту всіх видів, моркву і гарбуз. Краще їсти їх в сирому вигляді або піддавати їх мінімальній тепловій обробці. Медики також порадили в помірних кількостях їсти дієтичне свіже м’ясо, особливо курку, морепродукти.

Наприклад, яловичина – це хороше джерело білка, заліза, цинку і селену, які допомагають клітинам організму справлятися з будь-якими хворобами. А ось в курячому бульйоні міститься практично весь набір амінокислот, необхідних для блокування запальних клітин і придушення розвивається інфекції.

Джерело

Поділись


Новини партнерів