Дослідження показало, що хворі без симптомів так само легко передають коронавірус, як ті, в кого симптоми виражені

Ті хворі на COVID-19, у яких захворювання протікає безсимптомно, передають інфекцію так само, як хворі з яскраво вираженими симптомами.

Про це повідомили медики з китайської провінції Хенань, які підтвердили COVID-19 у жінки, що контактувала з хворою без виражених симптомів. Хвора, яка її заразила, теж отримала вірус від пацієнта, в якого хвороба протікала безсимптомно.

Вчені Центру контролю та профілактики захворювань Нінбо в провінції Чжецзян Східного Китаю встановили, що при 6,3% контактів з хворими, у яких підтверджено COVID-19, закінчувались передачею хвороби. В той же час, хворобою закінчуються 4,4% контактів із хворими без виражених симптомів. Така різниця не вважається статистично значимою.

Відсутність симптомів може бути обумовленою міцним імунітетом (тоді людина може перехворіти і навіть не помітити цього) або ж інкубаційним періодом захворювання. Однак вже на цій стадії вірус успішно переноситься. Тому медики закликають не ігнорувати соціальну дистанцію, навіть якщо оточуючі здаються цілком здоровими.

Поділись


Новини партнерів