Вчені назвали продукт, який швидко впорається з почуттям голоду

Вчені з Університету Лідса провели кілька експериментів і з’ясували, що мигдаль здатний вгамувати голодні спазми шлунку, які виникають у людини між основними прийомами їжі.

Британські вчені з’ясували, що мигдаль набагато більше підходить для перекусу між основними прийомами їжі, ніж крекер, який має таку ж калорійність, як і мигдаль. Можливо читачі скажуть, що це давно відомо, але публікація в журналі Nutrients ще раз доводить те, що мигдаль здатний впливати на апетит людини.

Адже є дуже багато людей які стежать за своєю вагою, тому для перекусу дуже важливо вибрати саме ту їжу, яка буде швидше насичувати організм, тим самим захищаючи його від переїдання. Також проведене дослідження показало, що мигдаль здатний придушити підсвідоме бажання людини вживати їжу, що містить велику кількість жирів.

Під час проведення дослідження, вчені не помітили різницю в добовій нормі калорій з вживанням мигдалю або без. Але, якщо людина пообідала через дві години після прийняття мигдалю, то калорійність їжі, яку вона вживала на обід набагато нижче, ніж без мигдалю. Цей горіх насичує організм набагато краще, ніж інші види перекусів.

Проведені дослідження ще раз підтвердили те, що додаючи мигдаль в свій денний раціон, людина набагато успішніше може контролювати свою вагу. У проведеному експерименті брали участь 42 жінки у віці від 26 до 34 років. Дослідники поділили їх на дві групи. Одна група вживала мигдаль в якості перекусу між сніданком і обідом, а друга група перекушувала солоними крекерами. Проводячи цей експеримент, вчені грунтувалися на таких оцінках як: рівень апетиту, поглинання енергії, задоволення від їжі, а також власні переваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів