Вчені визначили, на скільки саме ходьба здатна знизити артеріальний тиск

Гіпертонія – одни з основних факторів ризику інфаркту та інсульту, пише Жіночий світ з посиланням на Medical News Today.

Дослідження давно показали, що фізичні вправи допомагають запобігти гіпертонії, тепер науковці з Каліфорнійського Університету встановили залежність між тим, скільки людина ходить та імовірністю виникнення в неї гіпертонії.

Вони розглянули дані 638 учасників, які принаймні 5 годин на день носили крокоміри, а також щодня вимірювали та фіксували свій артеріальний тиск. Дослідження тривало 5 місяців. Середній систолічний артеріальний тиск учасників був на рівні 122 мм. рт. ст., а діастолічний – 76 мм. рт. ст.

Врахувавши інші можливі фактори, науковці встановили, що кожна 1000 кроків знижувала систолічний артеріальний тиск приблизно на 0,45 мм. рт. ст. Ті учасники, які робили 10 000 кроків на день мали в середньому на 2,25 мм. рт. ст. систолічний артеріальний тиск, ніж ті, хто робив вдвічі менше кроків.

При цьому, вплив фізичних вправ на артеріальний тиск зменшувався, коли їх виконували люди з надмірною вагою або ожирінням. Вчені наголошують, що у майбутньому потрібно буде провести додаткове дослідження, яке покаже, чи впливає маса тіла людини на те, скільки кроків на день вона здатна зробити.

Автори представили результати дослідження на щорічній науковій сесії Американського коледжу кардіології разом із Всесвітнім конгресом кардіології у Чикаго, штат Іллінойс.

 

 

Поділись


Новини партнерів