Експерти зі сну та стосунків розповіли, чому краще спати під окремими ковдрами

Для людей, які сплять в одному ліжку з партнером, не новина, що він часто заважає сну. Насправді, дослідження 2005 року показало, що у тих людей, які сплять поруч зі своїми половинками, партнер є причиною третини всіх порушень сну. Зарадити цьому може багаторічна європейська традиція, яка особливо поширена у Швеції та Німеччині – сон на спільному ліжку під двома окремими ковдрами, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

Доктор Тара Янгблул з Chili Sleep Systems каже, що для того, щоб виспатись, нам потрібен особистий простір. Вона стверджує, що ковдри мають бути окремими, щоб забезпечити тілу максимально комфортні умови.

Один з важливих факторів здорового сну – це температура. Різні дослідження показують, що від 92% до 98% пар обирають різні температури для сну.

Для кращої якості сну важлива не тільки температура, а і вага ковдри. Деякі компанії, що випускають серед іншого і постільну білизну, навіть запустили у продаж комплекти, в які входять товста ковдра та більш тонка.

Відрегулювати температуру так, щоб було комфортно обом, під однією ковдрою практично неможливо.

Експерт з питань стосунків доктор Александра Стоквелл, прокоментувала це, підкресливши, що в її практиці партнери заважали людям своїм неспокійним сном. Коли один засинає, а інший будить його, коли крутиться чи розмовляє. Цю проблему окремі ковдри не вирішать, доведеться вийти в іншу кімнати.

В той же час вона каже, що гарний міцний сон надзвичайно важливий для здорових стосунків, оскільки люди стають більш стабільними емоційно, коли добре відпочивають. Попри поширений стереотип, що пара обов’язково повинна спати в одному ліжку та під однією ковдрою, пріоритетом номер один повинен бути здоровий сон. Тож вона радить партнерам враховувати потреби одне одного. Пам’ятайте, що сон під окремими ковдрами не є ознакою емоційного віддалення чи уникнення близькості.

Поділись


Новини партнерів