Медики розповіли, як правильно сушити руки, щоб уникнути зараження

На хвилі пандемії COVID 19 медики не втомлюються повторювати, що руки потрібно мити часто, обов’язково з милом та не менше 20 секунд. Але значно менше уваги приділяється сушінню рук, хоча воно є невід’ємною частиною гігієни, пише Жіночий світ з посиланням на TimesLive.

Сушіння видаляє з рук не тільки вологу, а і мікроорганізми. При цьому сушити їх обов’язково, адже через мокру шкіру хвороботворні бактерії легко передаються іншим та краще закріпляються на ваших долонях, коли ви торкаєтесь забруднених поверхонь.

Експерти категорично не рекомендують використовувати тканинні рушники, особливо в лікарнях. Це найменш гігієнічний спосіб сушіння рук, оскільки на них залишаються мікроорганізми з рук багатьох людей, які, до того ж, з високою імовірністю були хворі. Якщо ви використовуєте такі рушники вдома, то їх необхідно часто прати. Також, кожному члену родини потрібен власний рушник.

Трохи кращим, однак все ще не ідеальним методом, є сушіння електричними сушками, які видають струмінь теплого повітря. Вони швидко висушать ваші руки, однак у повітрі залишаться забруднені краплі води, які ці пристрої здувають зі шкіри.

Найбільш гігієнічним методом сушіння рук є використання одноразових паперових рушників. Якщо їх немає під рукою, скористайтесь туалетним папером.

Поділись


Новини партнерів