Тварини і коронавірус: в МОЗ зробили важливу заяву

МОЗ України повідомив, що в світі немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від домашніх тварин.

Про це йдеться на сайті міністерства.

У повідомленні наголошують, що інформаційні матеріали, розроблені Червоним Хрестом, і випущені в лютому 2020 року, були узгоджені попереднім складом МОЗ України та містили інформацію станом на кінець січня і лютого.

“Новий склад МОЗ України на чолі з Міністром Іллею Ємцем безперервно аналізує світові дослідження і динаміку поширення коронавируса і вже з початку березня 2020 роз’яснює, що важливо перш за все дотримання гігієни і соціальної дистанції. Безпечна відстань під час поширення коронавирусной інфекції – від 1,5 метра ” , – написали на сайті.

Крім того, в міністерстві радять дотримуватися дистанції і при вигулі домашніх улюбленців, уникати контакту з дикими тваринами, старанно виконувати всі гігієнічні заходи після контакту з тваринами.

“Треба не тільки самим ретельно мити руки з милом, особливо ретельно обробляти лапи тварини після прогулянки. Також під час самих прогулянок рекомендуємо уникати багатолюдних місць” , – уточнило відомство.

Джерело

Поділись


Новини партнерів