Як уникнути нездорових перекусів під час карантину

Багато людей починають їсти, коли їм нудно. Часто межа між перекусами через голод і перекусами через нудьгу розмивається, особливо в нинішній ситуації, коли багато людей почали працювати з дому, пише Жіночий світ.

Звісно, дистанційна робота має свої переваги, але і недоліків у неї теж вистачає. Один з найголовніших – нестача фізичної активності. В поєднанні з більш частими перекусами це може дуже швидко призвести до набору ваги.

Ось 5 порад, щоб уникнути нездорових перекусів під час карантину

Тримайте всі закуски поза полем свого зору. Можливо, ви трохи запаслися печивом, сухариками чіпсами, та іншими продуктами, з огляду на ситуацію. Але краще їх прибрати туди, де ви не зможете їх бачити. Пам’ятайте, що ці закуски – на крайній випадок.

Їжте закуски потроху. Якщо у вас є пачка цукерок або печива, ви, скоріш за все, відчуватимете потяг до такої їжі. І щойно ви його відчуєте – краще з’їсти трохи бажаного смаколика. Тоді буде легше зупинитись. А якщо довго себе стримувати, то велика імовірність, що ви з’їсте всю пачку.

Тримайте під рукою питну воду. Коли нам не вистачає фізичної активності, ми починаємо пити менше води. Але підтримувати водний баланс надзвичайно важливо навіть тоді, коли ви проводите за комп’ютером увесь день. Більше того, часто ми плутаємо спрагу з голодом, тож, цілком можливо, що кілька ковтків води вбережуть вас від споживання зайвих калорій.

Придбайте більш здорові варіанти закусок – горіхи, насіння, сухофрукти та свіжі фрукти. Якщо ви все ж не можете відмовитись від перекусів, то краще з’їсти щось із перерахованого, ніж снеки чи цукерки. Такі закуски не дадуть вам набрати вагу та зміцнять ваш імунітет.

Відмовтесь від солодких напоїв. З газованою водою та пакетованими соками ми споживаємо не менше калорій, ніж з чіпсами та цукерками. При цьому, про них часто забувають, коли підраховують кількість спожитих калорій. Пийте фільтровану воду або зелений чай.

Поділись


Новини партнерів