Як вода допомагає підвищити ваш імунітет

Всі ми знаємо, що зволоження надзвичайно важливе для підтримки здоров’я та ефективного функціонування нашого організму. Необхідно тримати баланс вологи, щоб схуднути, уникнути пересушування шкіри та волосся та зміцнити імунітет, пише Жіночий світ.

Оскільки новий коронавірус швидко поширюється по всьому світу, експерти припускають, що окрім правил особистої гігієни, люди повинні дотримуватися здорової дієти, пити достатньо води та кинути палити і вживати алкоголь.

Днями поширилась неправдива інформація, що якщо випивати по склянці води кожні 15 хвилин, то можна захиститись від вірусу. Звичайно ж, це абсурд. Але, якщо ви п’єте достатньо води, то це допоможе зміцнити вашу імунну систему, щоб організм міг боротися із вірусом, COVID-19 чи будь-яким іншим.

Питна вода насичує організм киснем. Коли клітини вашої імунної системи мають достатню кількість кисню, вони працюють на повну потужність, що допомагає їм захищати вас від хвороботворних мікроорганізмів, або ж побороти їх, якщо вони все-таки потрапили всередину.

Також зволоження відіграє важливу роль у терморегуляції організму. Лікарі кажуть, що коли у вас підвищена температура, потрібен відпочинок і багато рідини. Зволоження забезпечує перенесення поживних речовин до всіх клітин тіла, що є необхідною умовою для зниження ризику зараження.

Противірусні препарати, які ми приймаємо при застуді, можуть висушувати організм. Не кажучи вже про те, що ми втрачаємо багато води із слизом та потом. Коли ми п’ємо достатньо води, то більше слизу (разом з мікробами) виходить із нашого організму.

Зараз як ніколи важливо тримати свій імунітет в повній “бойовій готовності”. Підтримка водного балансу організму хоча і не гарантує того, що ви не заразитесь коронавірусом чи будь-яким іншим вірусним захворюванням, але може допомогти знизити ризик, а також відновити сили, якщо ви вже перехворіли.

 

Поділись


Новини партнерів