Дієтолог розказала, як насіння допомагає збалансувати жіночі гормони

Нещодавно на заході увійшла в моду практика, яка полягає у регулюванні рівня естрогену, прогестерону та інших гормонів за допомогою вживання у їжу певних видів насіння. Синхронізація споживання різних насінин із менструальним циклом нібито може полегшити симптоми, пов’язані з гормонами, такі як ПМС, нерегулярність циклу, приливи жару та загалом покращити самопочуття. Дехто навіть стверджує, що вживання насіння допомагає завагітніти, пише Жіночий світ з посиланням на Scientific American.

Дієтолог Моніка Рейнагел розповідає, як працює ця практика.

Пропонується вживати дві столові ложки насіння щодня. З нього можна зробити пюре або просто додати їх до вівсяної каші.

Під час першого етапу, який триває два тижні, вживають ложку гарбузового насіння та ложку насіння льону.

На другому етапі, який триває три тижні, переходять до насіння соняшника та кунжуту. Це додає у ваш раціон приблизно 100 калорій, 9 грам жиру, 4 грами білка і 3 грами клітковини.

Якщо у жінки ще є менструації, рекомендується почати перший етап в перший день менструації і перейти до другого на чотирнадцятий день циклу. Якщо у жінки вже була менопауза, можна орієнтуватися на фази місяця.

В теорії, насіння посилює або стримує продукування естрогену, в залежності від потреб організму, тим самим усуваючи гормональний дисбаланс. Ті, хто випробував цю практику, помітили помітні покращення вже через два місяці.

Поділись


Новини партнерів