Як позиція, в якій ми спимо, впливає на наше здоров’я

Сон надзвичайно важливий для нашого здоров’я. Лікарі постійно наголошують, що нам необхідно 7-8 годин сну на добу. В той же час, майже половина населення планети страждає на розлади сну. До цього призводять сидячий спосіб життя, високий рівень стресу та щільний графік, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Крім тривалості та якості сну значення має також поза, у якій ми спимо.

На животі, наприклад, спить дуже багато людей. Ця поза непогана для тих, у кого проблеми з хропіннями, але може спричинити біль та оніміння у шиї та спині.

Сон на спині вважається найкориснішим. Але якщо часто спати в так занадто часто, можуть з’явитись проблеми з хропінням, також ця поза не рекомендується людям, які мають затримки дихання уві сні.

А от сон на боці, особливо на лівому, може допомогти хропунам та людям, що страждають на нічні затримки дихання, а також знижує ризик печії. Втім, сон у такому положенні може призвести до появи зморшок на шкірі.

В позі ембріона покращується циркуляція крові, тому така поза вважається найкращою для вагітних. Однак така позиція може спричинити біль у спині.

Положення “колоди” (коли людина лежить на боці і тримає руки вздовж тіла) може бути шкідливою для людей з артритом, але допомагає людям, які мають проблеми з хропінням.

Для покращення якості сну Всесвітнє товариство сну дає такі рекомендації:

  • Регулярно займатись фізичними вправами.
  • Уникайте денного сну.
  • Принаймні годину перед сном не дивіться телевізор та не користуйтесь комп’ютерами і смартфонами.
  • Вечеряйте легкими стравами не менше, ніж за дві години до сну.
  •  Постарайтесь не вживати напоїв з кофеїном перед сном.

 

Поділись


Новини партнерів