Дієтолог розповіла, як сніданок допомагає знизити ризик виникнення діабету 2 типу

Кажуть, що сніданок – це найважливіший прийом їжі за день, і нові дослідження показують, чому так важливо їсти здорову їжу на сніданок, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

Німецькі вчені ознайомились із результатами шести вже існуючих досліджень, проведених за участі 96 000 людей, і виявили, що пропуск сніданку раз на тиждень на 6% підвищує ризик розвитку діабету 2 типу. У людей, що пропускали сніданок 4-5 разів на тиждень, ця цифра зростала до 55%. Результати дослідження опубліковано в The Journal of Nutrition.

Дієтологи кажуть, що ці дані особливо не дивують, враховуючи зв’язок між діабетом 2 типу, інсуліном та рівнем цукру у крові.

“Деякі дослідження показують, що пропуск сніданку насправді може призвести до інсулінорезистентності”,- сказала дієтолог Дженна Фріман Скаудер. «Резистентність до інсуліну – це стан, який вимагає збільшення кількості інсуліну, щоб цукор у крові повернувся до норми. І коли він хронічний – це головний фактор ризику розвитку діабету 2 типу». Доктор Скаудер заявила, що пропуск сніданку викликає різке підвищення рівня цукру у крові після обіду та вечері. Це може призвести до небажаних навантажень на організм. Також, пропуск сніданку часто призводить до переїдання за обідом і збільшує шанси, що людина обере нездорову висококалорійну їжу.

Опитування показують, що частина людей, які звикли пропускати сніданок, не відчувають голоду зранку. Але основною причиною все ж називають недостатню кількість часу. Також дослідження показали, що частина людей, які все ж снідають, роблять це на ходу, купуючи щось у кав’ярнях і ресторанах швидкого харчування.

Дієтологи зауважують, що такий сніданок не приносить користі організму. Правильний сніданок має бути збагачений клітковиною та білками. Ідеальними варіантами швидкого та здорового сніданку доктор Скаудер назвала яйця та вівсянку без ароматизаторів.

Поділись


Новини партнерів