Про здоров’я: Які симптоми вказують, що людині загрожує серцевий напад

Трапляється, що симптоми серцевого нападу, що насувається, не такі вже й очевидні, тому в окремих випадках неправильно діагностуються. Іноді їх взагалі списують на печію або грип.

Фактори, які сприяють серцевому нападу:
– вік;
– високий рівень холестерину в крові;
– високий артеріальний тиск;
– діабет будь-якого ступеня;
– тютюнопаління;
– нездоровий спосіб життя;
– ожиріння;
– генетична схильність.

Симптоми, які у жодному разі не можна ігнорувати:
– нервозність, почуття тривоги, занепокоєння. Перед серцевим нападом люди робляться тривожними і дуже нервовими;

– холодний піт. Так організм реагує на стрес, який і викликають проблеми з серцем – навіть в прохолодному приміщенні людина починає інтенсивно потіти;

– біль у грудях. Ця ознака вважається “класичною” для серцевих нападів. Біль іноді починається зліва від центру грудної клітини. Досить часто відчуття нагадують на сильний тиск, як ніби-то на груди поклали важкий камінь. А якщо людина на додачу до всього починає відчувати неприємне печіння або тиск в області грудей, слід негайно викликати “швидку”. Також варто знати, що сам по собі біль у грудях не завжди є симптомом серцевого нападу. Коли він різкий і колючий, це взагалі може бути ніяк не пов’язано з серцем. У будь-якому випадку, при появі больових відчуттів варто відразу звернутися за лікарською консультацією і допомогою;

– поширення болю на інші ділянки тіла. Часто трапляється, що виникнення болю в грудях починає поширюватися на плечі, спину, руки, лікті, шию, щелепу або живіт.

– задишка і тахікардія. При виникненні певних проблем з диханням також важливо прислухатися до роботи серця – так може даватися взнаки серцевий напад. Зазвичай проблеми з дизанням виникають раптово – ще секунду назад дихання було нормальним, а потім раптово збилося. Як після виснажливої ​​пробіжки в спеку і під гірку, і зробити глибокий вдих не вдається.

ДЖЕРЕЛОzak.depo.ua
Поділись


Новини партнерів