Фахівці розповіли, як за допомогою продуктів очистити печінку

При вживанні певних продуктів можна значно полегшити роботу печінки.

Справа в тому, що проблеми з печінкою можуть проявлятися по-різному. Наприклад, можуть стати причиною виникнення шкірних утворень, алергічних реакцій, варикозу і навіть частих застуд. У зв’язку з цим, важливо дбати про свою печінку, а робити це можна, просто дотримуючись правильного раціону.

Таким чином, злегка оздоровити печінку можна звичайним чаєм з листя чорної смородини, розторопші або артишоку. Також важливо відмовитися від майонезу в салатах, а замінити нього можна додати лляну олію – це набагато корисніше. Очистити печінку від токсинів ще здатні корінь лопуха, таволга і календула. А вже в якості оздоровлення знадобляться кедрові горіхи, зелень, морква, шипшина, рис і гарбуз.

Для завзятих кавоманів теж є приємна новина, оскільки мелена кава сприяє очищенню печінки. Правда тут є важливий нюанс, її для ефективності краще закушувати маленьким шматочком вершкового масла. Цим методом слід користуватися не частіше одного-два рази на тиждень.

Крім цього, в більш запущених випадках, коли в печінці вже почали мешкати паразити, ті ж лямблії, фахівці радять налягати на насіння кропу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів