Профілактика остеопорозу: 5 продуктів для здоров’я кісток

Остеопороз – це стан, при якому кістки стають пористими і ламкими. Це призводить до підвищеного ризику переломів, загоєння яких займає багато часу, і робить пацієнтів уразливими для системних інфекцій. Хороша новина – можна займатися профілактикою остеопорозу, включивши в раціон певні продукти. Здоров’я кісток асоціюється з кальцієм, але важливий магній, калій і інші поживні речовини.

Цитрусові

Здоров’я кісток – це щільність, і саме тут виходить на перший план вітамін С. Він важливий для формування колагену, волокнистої тканини, необхідної для мінералізації; допоможе зберегти суглоби здоровими, знизить ризик травм, пов’язаних з остеопорозом.

Риба

Багато сортів риби, особливо лосось, скумбрія і тунець, корисні для профілактики остеопорозу. Ви отримуєте багато вітаміну D, щоб допомогти тілу у використанні кальцію. Вона містить омега-3 жирні кислоти, відмінно підходить для підтримки суглобів і загального стану серцево-судинної системи. Лосось – кращий вибір для здоров’я кісток і профілактики остеопорозу – в ньому ще й багато калію.

Мигдаль

Горіхи – відмінна закуска, але мигдаль стає лідером, коли справа доходить до профілактики остеопорозу. Мигдаль з високим вмістом кальцію і калію, клітковини, марганцю і вітаміну Е укріплює кістки.

Картопля

Магній і калій служать “воротарями”, що забезпечують спільну роботу кальцію і вітаміну D в організмі для запобігання остеопорозу. Отримайте достатню кількість поживних речовин з солодкої і білої картоплі.

Темна зелень і капуста

У темно-зеленому листі є хороша доза вітаміну К – він працює разом з кальцієм для підвищення щільності кісток. Його багато і в броколі, спаржі і брюссельській капусті.

ДЖЕРЕЛОFoodEatSafe.
Поділись


Новини партнерів