Лікарі розповіли, що робити, якщо у вас прискорений пульс

Всі ми можемо чути биття свого серця. Безліч ліків існує для нормалізації його роботи. Що в такому випадку робити з прискореним пульсом ? Чи варто звертати на нього свою увагу.

Прискорений пульс може бути викликаний різними факторами. Лікарі радять не пускати все на самоплив, а слідувати простим правилам.

Для лікаря – високий пульс не дорівнює швидкому серцебитті. Це різні терміни, які можуть означати безліч різних захворювань.

Пульс характеризується частотою, ритмічністю, напругою, висотою. Ми ж розглянемо високий пульс, який означає частоту серцевих скорочень.

У дорослих пульс в середньому становить від 60 – 90 ударів в хвилину, часто у дитини пульс буде частішим. Основні показники, будуть залежати від того, як ви виміряєте сам пульс. Краще робити це рівно хвилину і натщесерце, оскільки аритмія змушує його стрибати.

Понад 100 ударів в хвилину називається тахікардією. Підвищується зазвичай при страху або фізичних навантаженнях. При частих нападах, вам знадобиться консультація лікаря.

Високий пульс може розповісти про проблеми з серцем і судинами, щитовидною залозою; а також може спостерігатися при прийомі різних ліків.

Якщо пульс зашкалює, не хвилюйтеся, випийте прохолодної води і перемірайте його через 30 хвилин.

Також, якщо немає високої температури, неприємних відчуттів, то нема про що турбуватися. В інших випадках викликайте лікаря. Поки доктор в дорозі, можете ще раз поміряти пульс тонометром.

Джерело

Поділись


Новини партнерів