Ендокринолог: що станеться з організмом, якщо відмовитися від цукру

Як вважає ендокринолог Тетяна Бочарова, без цукру людина відчуватиме себе відмінно. Адже рафінований цукор – продукт, якого в природі не існує.

Не можна сказати, що цукор приносить тільки шкоду – глюкоза потрібна мозку, м’язам, кровоносній системі. Крім того, він стимулює вироблення гормонів задоволення і підвищує настрій.

Однак потрібно пам’ятати, що українці з’їдають величезну кількість солодкого. Адже норма цукру, рекомендована Міністерством охорони здоров’я, – 24 кілограми на рік на людину, а на практиці цифра майже в два рази більше – 39,4 кілограма.

– Багато системно заїдають булочками і шоколадом стрес – проте задоволення від їжі триває недовго, а кілограми на боках і проблеми зі здоров’ям залишаються, – підкреслює лікар.

У чому ж полягає шкода цукру? Справа в тому, що його надлишок викликає вимивання вітамінів групи B, що загрожує депресією та поганим настроєм, а також кальцію. Брак кальцію може привести до остеопорозу, а про погані зуби і нігті і так всім відомо.

Цукор – це швидкий шлях до ожиріння, яке «призведе» з собою високий тиск і проблеми з кишечником. Крім того, різко підвищується інсулін, що загрожує цукровим діабетом.

Які зміни відбудуться, якщо ви вирішите відмовитися від цукру?

Вже через два дні покращиться травлення і робота кишечника. Настрій стане “рівним”, не буде хаотичних надходжень глюкози ззовні і, отже, різких стрибків інсуліну, які провокують тривожність.

Через тиждень покращиться стан шкіри, її тон, пружність і еластичність. Якість сну стане вищою, оскільки цукор провокує вироблення кортизолу – “стресового” гормону, який викликає безсоння.

Через десять днів ви схуднете на один-два кілограми: через цукор в організмі затримується рідина.

Через місяць ви позбудетеся трьох-чотирьох кілограм ваги, зникне безсоння. Покращиться активність мозку в цілому, нормалізується гормональний фон, покращиться імунітет.

Джерело

Поділись


Новини партнерів