4 природні способи запобігти високому кров’яному тиску

Гіпертонія є фактором ризику для багатьох загрозливих для життя станів, включаючи серцеву та ниркову недостатність, інфаркт та інсульт. Тому важливо щодня застосовувати природні заходи профілактики високого кров’яного тиску. Ось 4 способи, які оздоровлять ваші судини.

Здорова дієта

Сотні досліджень довели значні переваги здорової дієти проти гіпертонії. Одне з таких досліджень, опубліковане в американському журналі гіпертонії, свідчить про силу вегетаріанської дієти, тобто важливо скоротити споживання насичених жирів і відмовитися від трансжирів. Вибирайте продукти з високим вмістом магнію і кальцію, такі як шпинат і броколі – ці мінерали можуть регулювати кров’яний тиск.

Регулярні вправи

Існує тісний зв’язок між недостатньою кількістю вправ і високим кров’яним тиском. Ніщо не замінить користь для здоров’я, що забезпечується фізичною активністю, коли справа доходить до контролю артеріального тиску. Переваги пов’язані з впливом, який вправа надає на вироблення оксиду азоту. Це допомагає розширити кровоносні судини і захищає від окисного стресу.

Масаж

Масаж знімає стрес і знижує кров’яний тиск. Дослідники вважають, що це пов’язано з тим, що він стимулює кровотік і лімфоток, знижуючи навантаження, яке може відчувати серце. Існує також дослідження, яке показує, що ароматерапевтичний масаж може забезпечити подібний ефект.

Зниження стресу

Стрес, як гострий, так і хронічний, є серйозним фактором ризику розвитку гіпертонії – він підсилює реакцію симпатичної нервової системи. Це збільшує частоту серцевих скорочень і викликає викид запальних гормонів стресу, таких як кортизол. Стрес також викликає повторне підвищення артеріального тиску, яке в кінцевому підсумку може призвести до гіпертонії. Ряд вправ і технік розслаблення можуть знизити рівень стресу і знизити ризик високого кров’яного тиску.

Джерело

Поділись


Новини партнерів