Німецький дієтолог назвав ідеальні продукти для зниження тиску

Дієтолог і прес-секретар німецького товариства харчування Антьє Галь поділився порадами про те, як скорегувати харчування для зниження артеріального тиску. Фахівець в тому числі назвав ідеальні гіпотензивні продукти, повідомив Focus.de.

Людям, які зіткнулися з проблемою підвищеного тиску і необхідністю його зниження, Антьє Галь рекомендує щодня вживати фрукти і овочі. За словами експерта, це не тільки знижує кров’яний тиск, але і збільшує поглинання організмом калію, клітковини, антиоксидантів і фітохімікатів. Ідеальні борці з раковими пухлинами-це чорниця і гранат, зауважив Галь.

Що стосується овочів, дієтолог радить обов’язково вживати листові овочі, наприклад, Швейцарський мангольд і шпинат, оскільки вони містять багато натуральних нітратів – речовин, що сприяють розслабленню судинної стінки і природному зниженню високого кров’яного тиску.

Крім цього, кілька разів на день повинні вживатися цільнозернові продукти, сказав Антьє Галь.

Також дієтолог вважає важливим пити багато чаю. Зелений чай і трав’яний чай особливо ідеальні в цьому випадку. В якості закусок до чаю дієтолог рекомендує несолоні фісташки та інші горіхи.

«Крім того, слід вживати лляну олію, волоські горіхи і морську рибу, таку як лосось або скумбрія, оскільки жирні кислоти омега-3, які містяться в них захищають судини і знижують високий кров’яний тиск», – додав фахівець.

Важливим фактором контролю кров’яного тиску є сіль. При приготуванні їжі краще використовувати більше трав, ніж солі, дав ще одну пораду Галь.

Для зниження тиску, крім іншого, важливо мінімізувати споживання шкідливих продуктів, нагадав фахівець.

“Продукти, які слід зменшувати в раціоні, а в кращому випадку уникати: готові продукти, біле борошно, продукти з великою кількістю солі і цукру, тверді і насичені жири, що містяться в чіпсах, картопля фрі та інші смажені продукти, червоне м’ясо і ковбаси. Крім того, алкоголь. Він підвищує кров’яний тиск і атакує клітини. Ось чому лікарі радять витримувати як мінімум чотири безалкогольних дні на тиждень. Краще, звичайно, не вживати алкоголь взагалі”, – констатував експерт.

Поділись


Новини партнерів