9 основних продуктів для стабілізації кров’яного тиску

Для зниження ризику серцево-судинних захворювань і підтримки стабільно нормального кров’яного тиску корисно вживати в їжу такі продукти, як селера, груші, артишоки та інші. Про це повідомляє іспанське видання La Gaceta.

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно від наслідків підвищеного тиску в організмі в світі помирає 7,5 мільйона чоловік, це 13% від загальної річної смертності.

“Дані лякають, тому важливо не забувати про те, що вкрай важливо піклуватися про профілактику гіпертонії”, – наголошується в публікації La Gaceta.

Наступні продукти, за словами експертів видання, є ідеальними союзниками для зниження ризику постраждати від серцево-судинних або церебральних захворювань. Їх вживання покращує механізми контролю артеріального тиску в організмі, сприяє стабілізації його показників.

Часник. Фахівці відзначають, що це найбільший натуральний вазодилататор, тобто, засіб, що розширює просвіт кровоносної судини і знижує тиск крові. Крім того, часник має антибактеріальний ефект, завдяки якому очищається кров. Рекомендується приймати по одному зубчику часнику в день, в сирому або злегка вареному вигляді.

Цибуля, щодня. Він володіючи властивостями, подібними властивостям часнику, – сприяє розширенню кровоносних судин і хорошому кровообігу.

Оливкова олія першого віджиму. Ця олія багата антиоксидантами, конкретно вітаміном Е. Вітамін Е покращує живлення клітин, сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, а також перешкоджає утворенню тромбів і допомагає в їх розсмоктуванні. Фахівці американського університету Огайо з’ясували, вітамін Е допомагає колишнім курцям відновлювати судини, рекомендується вживати до 3 столових ложок в день.

Бобові, до 5 порцій на тиждень. До 20% маси бобових складають харчові волокна, які, за словами дослідників, сприяють активному виведенню з кишечника жовчних солей і холестерину. Крім того, що бобові позитивно впливають на кров’яний тиск, вони також забезпечують організм вітамінами і мінералами.

Кориця. Додавайте корицю до страв і напоїв. Її вживання ефективно допомагає зменшити запалення і регулювати погане функціонування судинної системи. У наукових дослідженнях екстракт кориці допоміг знизити високий кров’яний тиск в експериментах на тваринних моделях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів