Вчені підтвердили наявність методу лікування раку за секунду

Американські вчені з Онкологічного центру імені Абрамсона при Пенсільванському університеті підтвердили ефективність методу протонної променевої терапії раку, при якій весь курс лікування займає менше секунди.

Опис методу наведено в журналі International Journal of Radiation Oncology, Biology, and Physics.

Променева терапія є одним з видів лікування раку, і найчастіше для неї використовують фотонне випромінювання. Однак останні дослідження говорять про можливість використання методу флеш-терапії, при якому застосовується протонне випромінювання. При тій же ефективності цей спосіб значно менше пошкоджує здорові тканини.

За словами вчених, флеш-терапія порівняно з фотонною променевою терапією знижує ризик побічних ефектів на дві третини. При цьому показники лікування практично ідентичні.

Весь курс лікування можна провести за один сеанс, тривалість якого становить менше секунди. Пучок випромінювання протонів через їх більшу масу в порівнянні з електронами точніше фокусується на пухлині, що дозволяє мінімально пошкоджувати сусідні тканини.

Вчені детально описали, як використовувати протонне випромінювання при радіотерапії раку, а також як правильно підібрати дозу, щоб провести весь курс лікування за один сеанс.

Відомо, що онкологія залишається однією з головних причин смертності людей у всьому світі. Самим смертельним онкозахворюванням вважається рак стравоходу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів