Помилка при заварюванні чаю, що перетворює напій в отруту

За словами експертів, потрібно слідувати інструкції виробників, які рекомендують заливати чайне листя або трав’яний збір тільки окропом. Зазвичай така позначка є на упаковці.

Навіть в найдорожчому напої можуть бути присутніми небезпечні мікроби, оскільки чай є натуральним продуктом.

Це можуть бути бактерії, дріжджі або цвіль. У гіршому випадку, чай може містити патогени, наприклад, сальмонелу. Тому рекомендується заливати чай окропом і залишати його заварюватися на п’ять хвилин.

— Кипляча вода вбиває небажані мікроби, — пояснили фахівці.

Фахівці радять з обережністю користуватися диспенсерами для нагріву води, так як деякі з них мають обмеження до 85 градусів, а цього недостатньо для знищення мікроорганізмів.

Чай, який настоювався протягом декількох годин, пити не слід. Ніякої користі такий напій не принесе.

Чай, що простояв добу, не тільки втрачає вітаміни, але через високий вміст протеїну і цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.

Медики нагадують: як би не був корисний чай, не варто забувати про помірність. Надмірне вживання цього напою означає підвищене навантаження на серце і нирки. Міцний чай призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання. Кофеїн у великих дозах сприяє виникненню деяких захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів